Inšpirácia: naša detská izba pre škôlkara vol2

Inšpirácia: naša detská izba pre škôlkara vol2

Jeden z najväčších prvkov v izbe - posteľ. V našej detskej izbe je rozťahovacia a bol na ňu dorobený domčekový nadstavec, ktorý sa pri každej chorobe a každom rozťahovaní jednoducho a rýchlo odmontoval dolu. Až kým sa syn rozhodol, že domček naspäť na posteľ už nechce.

Pôvodná farebná a výmaľbová koncepcia mi bez domčeka ako výrazného prvku v izbe, prestala dávať zmysel a tak sme sa rozhodli a zhodli všetci traja, že detskú izbu premaľujeme. Ak by vás zaujímal aj ten predošlý stav s domčekom, stačí kliknúť sem.

detská izba so žltou stenouLampa Svetla.sk // Posteľ IKEA // Obliečky Mickey mouse LIDL // dúha Dekorazia

Malý chlap sa rozhodol pre svetlejšiu a veselšiu alternatívu - žltá. Farbu som zakceptovala, ťažšie bolo zvoliť vhodný odtieň. Mne by sa pýtal nejaký s podtónom šedej farby, rodinná rada však zasadla a rozhodla, že chce niečo jasnejšie. Nakoniec zvíťazil namiešaný odtieň z Hornbach-u B06 45.01.03

vyberanie odtieňa pre maľovanie

Maľovať či nemaľovať na papierovú tapetu?

Všade nám neodporúčali natierať papierovú tapetu, ale keďže sme mali skúsenosť, že tá naša to zvládne (vďaka kvalitnému nalepeniu a už jednému maľovaniu), priamo sme ju premaľovali. Hore dvomi vrstvami bielej a dole jednou vrstvou bielej a dvomi žltej. Tapeta to zniesla, ale už asi poslednýkrát :)


Tip ako na kompozíciu pri horizontálnych náteroch po obvode izby

Náš horizontálny žltý náter je do výšky 1,1m, lebo licuje s komodou. Odporúčam vo všeobecnosti nedávať ho vyšší ako 1,2m (resp. viac ako polovica výšky izby) ak chcete docieliť práve horizontálny efekt. Ak bude vyšší, môže stále vyznieť dobre, ale viac majestátne. Ak máme podkrovie a chceme náter po celom obvode izby, nelicovať ho na hranu podkrovia - vznikne z toho nepekný maliarsky detail a pre väčšiu vzdušnosť je lepšie odsadiť ho nižšie o min. 10cm.

licovanie farby s komodou

detska izba ukladanie veci

Ostatné časti izby sa nám osvedčili a nemenili sme ich. Zásuvkové skrinky sú Ikea Trofast a na nich je namieru narezaná doska z Hornbach-u. Stolík je z hľadiska bezpečnosti položený okrem zásuvkovej skrinky (ktorá sa dá vytiahnuť) aj na dvoch nástenných konzolách. Na posteli sme odmontovali rožnú opierku a nechali iba tú v časti záhlavia, to preto aby nebola výrazná a vynikol viac horizontálny koncept náteru.

spaci detsky kutik

Jediné, čo sa do izby dopĺňalo nové, bola korková tabuľa, po ktorej syn veľmi túžil. Odmietla som prvoplánovú len tak zavesenú a rozhodla sa vlepiť namieru korkové pláty do plochy medzi okno a stôl. Nakoniec som ich ešte pre zjednotenie pretrela bielou minerálnou Fusion farbou. Účel to splnilo, syn je spokojný a izba vyzerá stále kompaktne.

pracovne miesto v detskej izbe

korkový plát OBI // stolička Mobelix // lampa VETESH // koberec Bloomingville Bellarose // zásuvkový kontajner IKEA

detska izva v zltom

Majte krásne a žiarivé dni, Mary :)

Zdieľať