Zmena našej obývačky za nulové náklady

Zmena našej obývačky za nulové náklady

Keďže náš pôvodný interiér som navrhovala ešte za čias štúdia na fakulte, bohate stačil životu dvoch mladých ľudí, ale nespĺňal úplne potreby malého dieťaťa. A tak prišlo pár nečakaných zmien, ktoré bolo do bytu treba zakomponovať.

Predstava, že máme k malému dieťaťu kupovať nový nábytok (ešte k tomu za čias rodičovského príspevku), ma strašila od začiatku. A tak som sa rozhodla pre udržatelnejšiu cestu, a to hľadanie nábytku z druhej ruky. Musím sa priznať, že s predaním našich vecí naozaj nebol problém a mňa nesmierne tešilo, že si naše nezničené šesťročné nábytky našli ďalšie využitie. Obrázky predtým.

Jednou z najväčších zmien v byte celkovo bolo zakomponovanie jedálenského sedenia do našej nie malej ale ani veľkej klasickej panelákovej obývacej izby. Našou požiadavkou bolo mať stôl kruhového tvaru - rozkladací, aby sme mohli s rodinou alebo priateľmi komfortne posedieť pri obede či večeri. Úplnou náhodou som hneď na prvé prezeranie internetu našla drevený kruhový rozkladací stôl s rozkladom do dĺžky 2,10m - úplny ideál. Úloha číslo jeden splnená. Sama som nečakala aké jednoduché to bude. Pýtal si len zbrúsenie a natretie novou farbou. Dolu ten istý kútik pred a po.

Keďže bolo zrejmé, že stôl v obývačke zaberie kus miesta a môjho obľúbeného škrupinového kresla som sa nechcela vzdať, rohovú sedačku musel nahradiť menší gauč. S týmto bol hádam najväčší problém - nájsť niečo príjemné na pohľad aj sedenie. Mala som predstavu trojsedáku v sivých odtieňoch. Na bazaroch nič zaujímavé, už som bola takmer rozhodnutá kúpiť novú sedačku. Nakoniec som našla síce dvojsedák (vo veľkosti trojsedu) a v modrej farbe, ale zato úplne nový kus a ešte k tomu značky IKEA, čo znamená, že si kedykoľvek môžeme kúpiť nový poťah a sedačku tak zmeniť. Pán majiteľ sa jej potreboval zbaviť, nakoľko ju kúpil s bytom a nehodila sa mu. Teraz pri synovi vidím, že sa nám nič lepšie stať nemohlo ako kúpiť sedačku s prateľným poťahom. A za zlomok štandardnej nákupnej ceny.

So zvyškom nábytku už problém nebol, keďže som chcela pred gaučom priestor variabilný, ktorý bude vedieť poslúžiť na hranie, ležanie, či iné príležitostné aktivity. A teda stolíky som chcela dva - menšie, ktoré sa budú dať kedykoľvek preniesť. Jeden je zakúpený z druhej ruky, je z masívneho dreva, zrepasovaný a natretý bielym balakrylom, a pri ňom musím podotknúť cenu 13 Eur (!). Druhý je zakúpený z klasického nákupného reťazca Jysk.

Tak to celé zhrniem nielen funkčne a dizajnovo, ale aj finančne: keď som nakúpila ešte nové rámiky na obrázky a započítala si aj farbu na natieranie stolov, zostalo mi po predaji našich vecí ešte vyše 100 eur. Tak sa pokochajte a posúďte sami, či sa to oplatilo a ako sa vám zmena pozdáva :) 

Mary

Zdieľať