Zabudované pracovné miesto

Zabudované pracovné miesto

Vidíte na obrázku len jednú veľkú skriňu a nič čo by pripomínalo pracovné miesto? Ak áno, je to v poriadku. Mojím zámerom bolo totiž vytvoriť v tej našej malej domácnosti pracovné miesto, ktoré obsiahne náš veľký monitor a pritom nebude v obývačke pôsobiť rušivo. Priznávam, som v tomto minimalista a len tak postavený pracovný stôl s len tak postaveným (hoc aj naaranžovaným) monitorom, by ma iste po určitom čase v interiéri vyrušoval.

vstavana skrina

A ako to funguje? Pracovný stôl je ukrytý priamo v dvierkach, resp. dvierka doslovne slúžia ako pracovný stôl. Takto...

Najväčším orieškom bolo vylúštiť sklopné dvierka a ich uchytenie. Dvere sú z kvalitnej dosky a samé o sebe majú nejakú váhu. Prvou chybou bolo oslovenie stolára, ktorý sa s podobnou realizáciou nestretol a ešte k tomu nám namiesto sklopných piestov namontoval piesty výklopné, ktoré nám dvere pri prvom otvorení aj s pántami a doskou tlakom vytrhli. Strýček Google nám však ako vždy poradil a našli sme lankový sklopný systém Miniwinch, s ochotným personálom v InteriérStudio, ktrorý udrží ako dvere tak aj nejakú tú našu váhu pri opieraní. Samotná sila pružiny sa počíta od váhy dvierok.

pracovne miesto

Zámerne pridávam detailnú neretušovanú fotografiu na lankový systém a množstvo dier, ktoré nám zostalo po pôvodných piestoch. Škoda aj týchto menej vzhľadných pántov, zapustené by boli iste krajšie na pohľad. Avšak slúžia, tak to je dôležité.

pracovne miestopracovné miesto

... a môže sa pracovať :)

Mary

Zdieľať