DIY: Veniec z obilia

DIY: Veniec z obilia

Obilie som natrhala pôvodne ešte v polovici leta po žatve, ale čakala som kým nám dokončia rekonštrukciu balkónov. Ako to však v slovenskom stavebníctve býva, balkóny stále dokončené nemáme, a tak som sa rozhodla, že idem rýchlo ten veniec predsa len zviazať. Škoda obilia... a snáď vydrží do budúcej jari.

Čo potrebujeme? Obilie (prípadne iné sušené trávy), podkladový korpus - ale môžme aj bez neho, drôtik, nožnice na drôt a klasické nožnice.

pomocky na veniec z obilia

Najzdĺhavejšia a pre mňa najmenej obľúbená činnosť - zviazanie do malých kytičiek tak, aby sa nám už na korpus dali jednoducho pripevňovať. Čím menšie budú, tým bude veniec menej "strapatý". Stonky som poodstrihávala a odložila - mám v hlave ďalší nápad na DIY kde ich použiť :)

Tieto zviazané obilninové minikytičky následne priväzujeme na korpus (aj nemusíme) a výhodou obilia je, že sa dá ešte otáčať a tvarovať aj na venci. Ja som počas procesu zistila, že obilia mám málo  a tak som sa rozhodla uviazať ich symetricky a v spodnej časti venca. Nebolo to úplne podľa pôvodných predstáv, ale dodalo to  vencu jemný boho nádych.

Tak čo poviete?

veniec z obilia

Vaša Mary

Zdieľať