Slávnostný jesenný aranžmán

Slávnostný jesenný aranžmán

Cez víkend nás čakala každoročná rodinná oslava, tak som sa rozhodla pripraviť sa na slávnostný stôl väčší jesenný aranžmán. Keďže stôl má dĺžku až 2,1m, dekorovala som veľkú tekvicu, aby na ňom dekorácia vynikla. Pôvodný zámer bol nafotiť celý stôl, stala sa však vec, že oslava sa nekoná, tak nám tu deko teší oko aspoň takto.

Celé to začalo tým, že sme dostali tekvicu na strašiaka, ale syn nám rázne vysvetlil, že žiadneho strašiaka nechce a bojí sa ho. Takže to bola výzva pre mňa. Tak sa poďte pozrieť, čo som to s tou tekvicou vymyslela :)

Čo potrebujeme? Tekvicu, akrylovú farbu so štetcom (tú aj nepotrebujeme), florex a to čo ideme dekorovať: sušené kvety, živé kvety konáre, šípky - čokoľvek.

Najprv som si klasicky vydlabala tekvicu dočista. Semienka som využila a upiekla s kurkumou, červenou paprikou a soľou - mňam.

Mala som inú víziu ako oranžovú tekvicu na stole (ale môže kľudne zostať), tak som sa rozhodla ju pretrieť, premaľovať na bielo pomocou akrylovej farby. Dala by sa aj prestriekať, na to som nemala priestor :)

 

Nepozdávala sa mi celkom štruktúra, čo zostala po natieraní, tak som sa rozhodla farbu uťapkať hubkou.

Tu je porovnanie pred a po.

 

No a už stačí len aranžovať. Podľa ľubovôle a chuti. Viem si to predstavit aj len zo sušených tráv a kvetov, či nižšie urezať tekvicu a vložit do nej kochlíkové rastlinky ako vres či starček.

 A výsledok je tu.

jesenny aranzman

jesenne aranzovanie

Mary 

 

 

Zdieľať