Rýchla zmena obývačky?

Rýchla zmena obývačky?

Tí, čo ma sledujú dlhšie vedia, že sme sedačku kupovali síce novú ale z druhej ruky. Nebola som od začiatku úplne stotožnená s modrou farbou poťahu, a tak som pri prvej (reálne asi pri piatej :)) príležitosti skočila po novom poťahu. Výmena nebol však len rozmar, nedali sme pôvodne na operadlá doplnkové poťahy (nakoľko sa mi tam nepáčili) a kocúr nám modrý poťah na týchto miestach zničil.

Naladila som nám staronovú obývaciu izbu do jesenných tónov a atmosféry, trohu boho, trochu prírodne. Uvidíme, na aký dlhý čas mi tento štýl vydrží. Nerada sa totiž štýlovo vyhraňujem. Hnedý poťah na sedačke však jednoznačne umožnuje väčšiu variabilitu dekorácií a doplnkov ako modrý, a ostatne máme ten modrý vždy v zálohe.

 hneda sedacka

 Vymenila som aj pár poťahov na vankúše za viac v boho štýle. Tento prírodný štýl mi viac korešponduje so zelenými rastlinami, ktoré sa u nás rozrastajú a postupne ich pribúda. Veľký je z HM, okrúhly  a chlpatý z Jysk, tvár na vankúši na kresle z Westwing kolekcie a veverica z Ikei.

obyvacia izba

Pre celkové dotvorenie atmosféry som vyrobila dve zrkadlá. Jedno z bambusu a obilia a druhé zo špagátu určeného na macramé. Popravde zrkladlám na stene nedávam dlhú trvácnosť, tento typ dekorácií býva pre mňa skôr sezónou záležitosťou. Práve preto som si ich vyrobila sama. Postup na výrobu sa poznažím dať na blog počas víkendu.

boho zrkadla

Myslím, že celkový ráz obývacej izby sa jednoznačne zmenil a izba pôsobí viac ukľudňujúco. Možno je to pre mňa len nezvyk, ale pre mňa aj menej štýlovo :)  Prírodné tóny však nechali farebne vyniknúť zeleným rastlinám, čo bol môj zámer. Zelený stojan je z Ikea, a je pôvodne určený na oblečenie, Ikea sama ho však propaguje aj v takomto aranžovaní.

dekoracie

Pre porovnanie prikladám obrázok pred a po. Neviem sama povedať, ktorá alternatíva sa mi pozdáva viac. Posúďte sami :)

premena obyvacky

Vaša Mary

Zdieľať