Inšpirácia: naše malé kráľovstvo

Inšpirácia: naše malé kráľovstvo

Biano.sk ma oslovilo na spoluprácu, aby sme sa ukázali sledovateľom a čitateľom našu detskú izbu ako inšpiráciu, že sa dá detská izba zariadiť hravo a farebne, no pritom stále vkusne. Tak pridávam článok s fotografiami pre inšpiráciu aj na blog.

Dominantnou farbou aj v tejto izbe u nás zostáva stále biela, a s týmto základom sa naozaj dobre kombinuje čokoľvek. Povedala by som, že je to aj najjednoduchšia pre tých, čo si netrúfajú na odvážnejšie kombinácie. Bielou v kombinácii s čímkoľvek nemáte čo pokaziť. Ja som sa rozhodla skombinovať k tomu pastelové farby, a to bledomodrú, žltú a zelenú. 

detska izba postel

Hneď pri posteli máme umiestnenú jednu policu na knihy, ktoré si radi čítame ešte pred spaním, spolu s nastaviteľnou lampou. 

Dôležitejšie ako farby, sú však dobre vyriešené úložné priestory. Ako mama ale aj architekt, odporúčam v tomto prípade vyriešiť úložné priestory tak, aby sa deti vedeli samy obslúžiť, hračku si vybrať aj naspäť schovať. Dieťa je tak sčasti sebestačné a dokáže sa naučiť systému a poriadku.

detska izba

Pomôcť nám môžu k tomu aj rôzne boxy, krabice či vaky, ktoré sa ľahko prenášajú a zhltnú hračky, ktoré sa často používajú. U nás sa skrinky so zásuvkami využívajú na rôzne drobné hračky typu pexeso, hlavolamu či puzzle. Veľké vaky využívame na stavebnice či lopty. Pekným doplnkom môže byť aj polica slúžiaca ako garáž alebo nejaký pekný domček pre bábiky.

detska izba

Nemenej podstatnou časťou je dobrá a kvalitná detská posteľ. Naša posteľ sa skladá v dolnej časti z rozkladacej Ikea postele, na ktorú sme dali dorobiť z rovnakého masívneho dreva domček. Je výborná na nalákanie do postele a ponúka s domčekom veľa súkromia, ak by som však mala druhýkrát riešiť detskú posteľ, investovala by som do rastúcej , aby nezaberala veľa miesta pokým ešte nemusí :) takéto krásne hravé obliečky nájdete na Bonami.

Deti v škôlkarskom veku už radi kreslia, tvoria, strihajú, či hrajú sa s plastelínou. Ja som sa rozhodla pre lacnejšiu, ale prírodnú alternatívu pracovného stolíka a to stolík z Ikei, pri ktorom mi úprimne nie je ľúto ak sa náhodou pokreslí, či oškrie. Vylepšili sme ho otočným kotúčom rolky recyklovaného papiera, ktorý sa vždy po minutí len odtrhne a natiahne nový. Plus nohy som do jednotnej výšky natrela bielou farbou pri milý dizajn do detskej izby.

U nás je nepostrádateľnou súčasťou dennodenne využívaná kuchynka, umiestnená je pri vysokej skrini, v ktorá slúži na skladovanie oblečenia, plienok a vo vyššej časti väčších vecí a kníh, ktorých čas ešte len príde. Tento skriňový Ikea systém ma oslovil kvôli jeho variabilite a možnosti doplniť rôzne typy skríň aj neskôr, ak by sa raz izba menila. Vešiačik hneď pri dverách slúži na odkladanie aktuálne používaného oblečenia. 

detska izba

Celé video, aj tipy na dekorácie a nábytok nájdete pod jednou kolekciou tu.

Mary

Zdieľať