Inšpirácia na veľkonočné stolovanie v dvoch štýloch

Veľkonočné stolovanie

Veľká Noc sa blíži a ja som si pre vás pripravila inšpiráciu na dve možné alternatívy prestretia sviatočného stola. Nech sa páči, nechajte sa inšpirovať.

// STOLOVANIE V OBĽÚBENOM PRÍRODNOM ŠTÝLE

Ako základná farba je použitá  tradične biela s doplnením prírodných materiálov. Farebnosť je osviežená zelenými konárikmi, prípadne čerstvými kvetmi. Vytiahla som opäť staré prababkine háčkované obrúsky, ktoré v kombinácii s moderným geometrickým vzorom na  servítkach pôsobia príjemne kontrastne. Ako dekorácia sú použité keramické vtáčiky, zajačiky, kraslice v klasickom hnedom odtieni v kombinácii s obľúbenými prepeličími vajíčkami.

Biele taniere IKEA // drevený tanier Biano // drevená doska 50arches // betónová váza Zuives // nízky biely svietnik Milky // vysoký biely svietnik Jysk // sklenený svietnik, prírodné prestierania HM home // keramické dekorácie Kik // biely behúň Tchibo // čierny príbor Action

// STOLOVANIE V HRAVO FAREBNOM JARNOM ŠTÝLE

Ako základ je opäť použitá bledá farba v kombinácii s farebným behúňom. Stolovanie je doplnené farebenou keramikou a porcelánom s rôznymi vzormi, no vo farbách dekoru na obruse. Jemné pastelové farby si priam núkajú ich vzájomné kombinovanie, netreba sa toho báť. Dôležité je držať si líniu jednoduchosti, čo nám zabezpečuje biela farba pri dekoračných predmetoch ako sú zajačiky, vtáčiky, svietniky a pod. Pri farebnosti kvetov vo váze by som v tomto prípade odporúčala zostať pri jednoduchej bielej farbe, ktorá by bola ideálnym prírodným doplnkom (ja v tomto čase rezané kvety postrádam, takže sa vopred ospravedlňujem :) )

Farebné taniere veľké, biely dezertný IKEA // tmavomodrý dezertný Kik // tyrkysový dezertný Butlers // nízky biely svietnik Milky // vysoký biely svietnik Jysk // sklenený svietnik HM home // keramické dekorácie Kik // kvetinová sviečka Pepco //farebný behúň Tchibo // čajová šálka Bellarose

Dúfam, že som vás aspoň trochu v týchto časoch inšpirovala a verím, že budete mať doma pekné veľkonočné stolovanie :)

Mary

Zdieľať