DIY: Staré kvetináče v novom šate

DIY: Staré kvetináče v novom šate

Momentálne sú hitom kvetináče, alebo teda obaly na kvety na podstavcoch. Jeden taký si môžete relatívne jednoducho a lacno vyrobiť aj doma.

Čo k tomu potrebujeme?

  • kvetináč a vázu (ideálne aby aspoň jedna nádoba mala kónický tvar)
  • lepidlo na všetky typy povrchov (mne sa osvedčilo viac ako lepidlo na sklo)
  • sprej
  • akrylové farby na dotvorenie

co potrebujeme na DIY

Najprv je vhodné sí nádoby dobre umyť a odmastiť, tj. stačí dobre vyumývať saponátovou vodou. Na zlepenie som použila lepidlo na všety druhy povrchov - osvedčilo sa mi lepšie ako lepidlo na sklo. Poistila som to ešte klasickým rýchloschnúcim lepidlom. Nechala som jeden deň schnúť pod tlakom (napríklad položiť na to knihy).

Po zaschnutí lepidiel a kontrole pevnosti môžeme pristúpiť k striekaniu. Vybrala som biely sprej na všetky druhy povrchov (aj sklo a keramiku) ZERO Maston biely zakúpený v Hornbach-u. Práve preto, že jeho zloženie je na báze vody a môže sa aplikovať pri opatrnom nanášaní aj v interiéri.

sprej

Aby som dosiahla dobré prekrytie aj na priehľadných sklenených nádobách, musela som nanášať sprej dvakrát. Odporúčam nanášať viac zblízka. Výsledný efekt je veľmi pekný, sprej nesteká a dobre sa s ním pracovalo. Je nutné ho naozaj podľa návodu dlho pretrepávať. V interiéri je chvíľku cítiť, ale nesmrdí.

nadoby po naneseni spreju

Výsledný dizajn je už na vás. Je vhodné nanášať akrylové farby, resp farby ktoré sú po zaschnutí umývateľné. Ja som zvolila na nižšej nádobe dizajn s pásikmi (nechala som sa inšpirovať mojou obľúbenou značkou OYOY) a do radu čierno-bielych pásov som zvolila pre osvieženie jeden modrý pásik naprieč celou výškou. Pásiky som si samozrejme predtým rozpočítala a predkreslila, aby mi vyšli na nádobu podľa predstáv. 

A tu už je výsledné aranžmá.

diy kvetinace

Ak ste sa u mňa inšpirovali, prajem príjemné tvorenie :)

Mary

Zdieľať