Dekorovanie: Vianočné ZDOBENIE

Dekorovanie: Vianočné ZDOBENIE

Blíži sa čas vianočný a tak som si dnes v spolupráci s Biano.sk pripravila pre vás zopár adventných a vianočných inšpirácií. Pri adventnom zdobení platí, že nikdy nie je neskoro, a teda mám aj pár konkrétnych tipov na „MUSTHAVE“ dekorácie, ktoré sú ešte skladom a stíhate ich nadekorovať ešte do Vianoc.

 

  1. ADVENTNÝ SVIETNIK

Máme síce prvú adventnú nedeľu za sebou, ešte stále však nie je neskoro na aranžovanie klasického adventného svietnika. Čakajú nás ešte tri adventné nedele. Vybrala som pre vás zopár svietnikov, možno menej tradičných, zato takých, ktoré už nepotrebujú žiadne dodekorovanie. Stačí ich položiť na stôl a nasávať dizajnovú adventnú atmosféru.

  1. SVIEČKY A SVIETNIKY

Zapaľovanie sviečok patrí neodmysliteľne k čarovnému vianočnému obdobiu. Nechajte sa inšpirovať, vybrala som pre vás zopár svietnikov a sviečok v jemnom zimnom severskom štýle. Tma prichádza skôr, a tak sviečok a svietnikov nie je v tomto období nikdy dosť. Stačí len naaranžovať, zapáliť a užívať večerné adventné hygge.

  1. ADVENTNÝ KALENDÁR

Každý rodič mi isto dá zapravdu, že tento vianočný čas je krásny aj práve kvôli deťom a ich radosti zo stromčeka, dekorácií, ligotavých vecí, svetielok, ale predovšetkým úprimnej radosti z darčekov. Adventný kalendár je úžasná vec akou deti potešiť, rozvíjať zvedavosť a predstavivosť, niečím drobným ich obdarovať a učiť ich trpezlivosti.

  1. HRA SO SVETLOM

Svetielka svietielka a znovu svetielka. V tomto období je povoleného trochu gýču vo forme menších či väčších svetiel, rôznych tvarov i odtieňov. Nadekorovať sa dajú na stromček, závesy, okná, dekorácia z drevených konárov či do exteriéru. V posledných rokoch sú veľmi populárne svetlá tvaru hviezdy, závesné či samostatne stojace. Farbe či veľkosti sa medze nekladú.

  1. VIANOČNÝ STROMČEK

Dekorovanie stromčeka patrí jednoznačne k mojim najobľúbenejším činnostiam v roku. Môžete vsadiť na osvedčenú klasiku, ktorou je nadčasová biela, zlatá, strieborná, či klasicky vianočná červená. Alebo môžete vyskúšať trendy. Tým tohtoročným je jednoznačne bordová (burgundy), tmavozelená a bledoružová. Zaujímavou kombináciou je kombinovanie rôznych typov gúľ a ozdôb, rozličných tvarov či materiálov.

  1. SLÁVNOSTNÉ STOLOVANIE

Blížime sa ku finále, a to je samotný štedrovečerný stôl a jeho dekorovanie. Táto tabuľa si jednoznačne zaslúži byť nastretá vysoko slávnostne, nazvem to až opulentne. Je povolené vytiahnuť slávnostný porcelán, špeciálny príbor, vianočné priestieranie a kľudne prezdobiť stôl dekoráciami. Samozrejme s mierou tak, aby sa nám naň zmestilo aj jedlo a všetky naše tradície.

Všetky uvedené vianočné dekorácie nájdete na Biano.sk. Tak krásne vianočné dekorovanie prajem.

A nezabudnite, že advent si predovšetkým treba užiť. Mal by byť o vianočnom kľude, bilancovaní minulého roka, koncoročnom zvoľnení a užívaní si spoločných rodinných chvíľ.

 

Mary

Zdieľať