Balkón v jesennom kabáte

Balkón v jesennom kabáte

Tí, čo ma sledujete aj na instagrame viete, že nám v máji začala prebiehať na balkónoch ich kompletná rekonštrukcia. Nevyhovovali už po statickej stránke, poveternostnými vplyvmi sa obnažovali  nosné konštrukcie a tak SVB v našom dome rozhodlo, že využije dotáciu a balkóny dáme do poriadku.

Nebola som nadšená, že v čase sezóny nám ich zoberú, ale po rekonštrukcii musím uznať, že balkónom to jednoznačne prospelo, a až na nejaké detaily, z ktorých nie som nadšená, sa určite opäť zhodnotil dom aj náš byt. Našťastie nás čaká ešte teplý september (a snáď aj október) a tak som sa rozhodla si balkón ešte zútulniť a trávenie času na ňom spríjemniť.

Balkón sa nám po rekonštrukcii zväčšil, a to v hĺbke o 18cm. Je pomerne dlhý - 7m a tak ho máme pomyselne rozdelený na dve zóny: odpočinkovú-okrasnú (pri obývačke) a odkladaciu-praktickú (pri kuchyni).

Regál slúži na odkladanie potrebných vecí, ako sú kvetináče, zemina, sušené veci ktoré zbieram podchvíľu po lesoch, či sklenené vázy. Taktiež som sem umiestnila skleník, ktorý som dostala a na jar ho využívam na rast plantov byliniek a rastlín.

balkon regal

balkonK jesennému dekorovaniu patrí samozrejme chryzantéma či drôtik, no a nesmie chýbať dobrý čaj :) Ako vidíte aj obyčajný masívny regál môže vyzerať dobre a dekoračne. Tento je dokonca upcyklovaný, nakoľko sme ho vytiahli krstnej z povaly, lebi nebol nikdy použitý a má už asi aj dobrých 25 rokov :) Pred zimou ho natriem este matným lakom na extrémne záťaže, aby nám vydržal i cez zimu a plánujem mu kúpiť obal na zatvorenie.

balkon dekorovanie regalu

Na druhú polovicu bytu som vrátila náš vysoký kvetináč (zakúpený tak ako ho vidíte v Kauflande) a len ho trochu presadila, nakoľko už potreboval po lete nový zostrih. Použila som opäť chryzantému či klasický jesenný vres. Niečo som ponechala z jarnej výsadby. Pre zútulnenie som využila konštrukciu klimatizačnej jednotky a natiahla popod záclonu, ktorá sa ťahá spolu so zelenou popínavkou. Betónový kvetináč v macramé závese je z Bellarose.

balkon dekorovanie

Plánujem ešte na budúcu sezónu pretrieť sokle a schodík dovnútra na bielo pomocou kriedových farieb Annie Sloan a podlahu predĺžiť až po zábradlie a dať jej bledší odtieň.

dekorovanie balkonu

dekorovanie balkonu

Návod na DIY výrobu venca z obilia nájdete tu.

Pekný deň, Mary

Pre porovnanie dávam fotografiu z pred rekonštrukcie.

Zdieľať